A5 formaat

Wat is A5 formaat?

Het A5-formaat, ook wel ISO 216 A5 genoemd, is een gestandaardiseerd papierformaat van 148 mm bij 210 mm. Dit formaat maakt deel uit van de internationale ISO 216-norm voor papierformaten en wordt veel gebruikt in de drukkerij- en uitgeverijsector. Het gebruik van ISO 216 A5-papierformaat komt overeen met de wereldwijde trend naar standaardisatie van materialen en procedures.

Het A5 formaat is de helft van het meest gebruikte formaat ook wel het A4-tje genoemd. Het A5 formaat gebruikt men vaak voor flyers en handleidingen printen maar ook voor paperbacks, dit zijn boeken met een zachte kaft, en andere soorten boeken.

A5 formaat afmeting
A5 formaat afmeting: 148 x 210 mm
 • Wat is het A5 formaat in millimeters? A5 formaat in Millimeters: 148 x 210 mm
 • Wat is het A5 formaat in centimeters? A5 formaat in Centimeters: 14,8 x 21,0 cm
 • Wat is het A5 formaat in meters? A5 formaat in Meters: 0,148 x 0,21 m

Bent u grafisch ontwerper en maakt u gebruik van Adobe Photoshop? Hieronder staan het aantal pixels weergegeven voor het opmaken van uw bestand in verschillende DPI (dots per inch):

 • Wat is A5 formaat in pixels voor gebruik voor Web of Drukwerk?
 • 72 DPI / PPI: 421 x 595 pixels
 • 150 DPI/PPI 877 x 1240 pixels
 • 300 DPI / PPI 1747 x 2480 pixels
 • 600 DPI /PPI 3494  x 4960 pixels

Het a5-formaat, ook wel ISO 216 A5 genoemd, is een gestandaardiseerd papierformaat van 148 mm bij 210 mm.

Dit formaat maakt deel uit van de internationale ISO 216-norm voor papierformaten en wordt veel gebruikt in de drukkerij- en uitgeverijsector. Het gebruik van ISO 216 A5-papierformaat komt overeen met de wereldwijde trend naar standaardisatie van materialen en procedures.

De standaardisatie van papierafmetingen verbetert de consistentie tussen verschillende toepassingen, maakt efficiënt gebruik van hulpbronnen mogelijk en vergemakkelijkt de compatibiliteit tussen verschillende afdrukapparaten.

In een academische context kan dit formaat worden gebruikt voor het produceren van studiemateriaal zoals hand-outs of aantekeningen, gezien de handzame grootte die het gemakkelijk verspreidt en opslaat.

Bovendien toont de acceptatie van het a5-formaat aan dat een instelling zich inzet voor duurzaamheid door middel van verantwoord beheer van hulpbronnen. Door te zorgen voor uniformiteit in papierformaat tussen afdelingen of faculteiten, kunnen instellingen bestellingen stroomlijnen en de afvalproductie verminderen door overtollige voorraad of ongebruikte materialen te minimaliseren. Daarom kan het implementeren van gestandaardiseerde formaten zoals ISO 216 A5 een positieve invloed hebben op academische activiteiten en tegelijkertijd bijdragen aan bredere milieudoelstellingen.

Gebruikersdoeleinden uit de print en drukwerk branche van het standaard papierformaat A5:

 • Flyers
 • Brochures
 • Handleidingen
 • Folders
 • Pamfletten
 • Instructieboekjes
 • Mededelingen
 • Boekjes
 • Aankondiging van een evenement
 • Reclamefolders

Waar kan ik een template voor het A5-formaat downloaden? Bekijk de Adobe InDesign poster templates download pagina

Als het gaat om het promoten van uw bedrijf, evenement of product, is een A5-flyer een kosteneffectieve en efficiënte manier om het bekend te maken. Het A5-formaat meet 148 mm x 210 mm, waardoor het kleiner is dan een A4-vel, maar groter dan een A6-vel. Dit formaat zorgt voor een goede balans tussen gemakkelijk te verspreiden zijn en tegelijkertijd veel informatie en een opvallend ontwerp mogelijk maken.

Een van de voordelen van het gebruik van een A5-flyer is dat deze gemakkelijk kan worden uitgedeeld op evenementen of op straat kan worden verspreid. Door het kleine formaat nemen mensen er eerder een mee, en dankzij de draagbaarheid kunnen ze het later op hun eigen gemak lezen. Bovendien, omdat ze relatief goedkoop zijn om te produceren in vergelijking met andere vormen van adverteren, kunt u er duizenden afdrukken zonder de bank te verslaan.

Het compacte formaat moedigt bedrijven aan om hun boodschap samen te vatten in een beknopt maar toch gedenkwaardig formaat.

A5-papierformaat is een populaire keuze voor flyers vanwege de veelzijdigheid en het gemak van distributie. Met afmetingen van 148 x 210 mm (5,83 x 8,27 inch) biedt A5 voldoende ruimte om belangrijke informatie over te brengen en toch compact genoeg om gemakkelijk mee te nemen.

Het compacte formaat van A5 maakt het ideaal voor diverse promotiematerialen, zoals uitnodigingen voor evenementen, productadvertenties en informatiebrochures. Het draagbare karakter zorgt ervoor dat ontvangers de flyers gemakkelijk in hun tas of zak kunnen bewaren en er indien nodig naar kunnen verwijzen.

Bovendien kan A5-papier aan beide zijden worden bedrukt, waardoor bedrijven en organisaties het gebruik van de ruimte kunnen optimaliseren door naast gedetailleerde tekst aantrekkelijke beelden toe te voegen. Dit helpt de aandacht van de lezer te trekken en tegelijkertijd de belangrijkste boodschappen effectief over te brengen.

Een ander voordeel van het gebruik van A5-flyers is de kostenefficiëntie. Het kleinere formaat vereist minder papier en inkt vergeleken met grotere formaten, waardoor het een budgetvriendelijkere optie is voor het in bulk produceren van marketingmateriaal.

De hanteerbare afmetingen lenen zich ook goed voor ontwerpelementen, waardoor creatieve lay-outs en opvallende afbeeldingen mogelijk zijn die een blijvende indruk achterlaten op potentiële klanten.

Bovendien kan A5-papier gemakkelijk bij veel leveranciers van kantoorbenodigdheden worden betrokken, waardoor de toegankelijkheid en beschikbaarheid zonder problemen of vertragingen wordt gegarandeerd.

Over het geheel genomen biedt het A5-formaat een uitstekende balans tussen effectiviteit en efficiëntie als het gaat om de distributie van promotiemateriaal. De veelzijdigheid, draagbaarheid, betaalbaarheid en ontwerpflexibiliteit maken het een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar effectieve advertentieoplossingen zonder veel geld uit te geven.

Scroll to Top