B2 formaat

Het B2-formaat is een veelgebruikt papierformaat, gepositioneerd als het kleinere broertje van het B1-formaat binnen de papierformaten uit de B-serie. Het meet 500 mm x 707 mm (19,7 inch x 27,8 inch) en biedt een royaal oppervlak voor verschillende toepassingen. Hoewel het misschien niet zo algemeen wordt herkend als A4 of B1, heeft het in veel bedrijfstakken zijn eigen betekenis.
B2 wordt veelvuldig gebruikt in professionele printdiensten, waaronder posters, artworkafdrukken en promotiemateriaal, vanwege de aanzienlijke afmetingen die duidelijke en impactvolle ontwerpen mogelijk maken. Bovendien wordt er door architecten en ingenieurs vaak de voorkeur aan gegeven voor bouwkundige tekeningen of technische plannen die een grotere schaal vereisen en toch leesbaar blijven.

B2 formaat afmeting
B2 formaat stoepbord: 500 x 707 mm

Bovendien vindt B2 nut in bepaalde productieprocessen van digitale inhoud, zoals digitale fotografie of grafisch ontwerp, bij het maken van afbeeldingen met hoge resolutie en ingewikkelde details. Het grotere oppervlak biedt meer ruimte voor artistieke expressie en verbetert de algehele visuele aantrekkingskracht.

Hoewel niet zo alomtegenwoordig als de A4- of A3-formaten die doorgaans worden gebruikt voor dagelijkse kantoortaken of het standaard printen van documenten, heeft B2 nichetoepassingen waarbij de grotere afmetingen voordelig zijn. Ondanks dat het minder populair is dan zijn tegenhangers, blijft het een belangrijke keuze voor specifieke professionele doeleinden vanwege de uitgebalanceerde proporties en veelzijdigheid.

Kortom, het B2-formaat fungeert als de iets kleinere tegenhanger van het B1-formaat binnen het bredere scala aan papierformaten uit de B-serie. Het biedt voldoende ruimte voor hoogwaardige prints in verschillende sectoren, zoals professionele printdiensten, architectonische ontwerpen, technische tekeningen en gespecialiseerde digitale contentcreatie.

Het B2 formaat in de verschillende rekeneenheden:

B2 formaat afmeting
B2 formaat 500 x 707 mm
  • B2 formaat in Millimeters: 500 x 707 mm
  • B2 formaat in Centimeters: 50 x 70,7 cm
  • B2 formaat in Meters: 0,5 x 0,707 m
  • B2 formaat in Inch: 19.7 x 27.8 in

Waar kan ik een template voor het B2-formaat ook wel bekend als een het stoepbord formaat van 50 x 70 cm downloaden? Bekijk de Adobe InDesign poster templates download pagina

Scroll to Top