A6 formaat

Het A6 formaat in de verschillende rekeneenheden:

  • A6 formaat in Millimeters: 105 x 148 mm
  • A6 formaat in Centimeters: 10,5 x 14,8 cm
  • A6 formaat in Meters: 0,105 x 0,148 m
  • A6 formaat in Inches: 4,1 x 5,8 Inch

Waarvoor gebruikt men het A6 papierformaat?

Het A6 formaat is samen met het A5 formaat het meest gebruikte formaat van het printen en drukken van flyers. Het is een handzaam formaat die makkelijk uitdeelt. Krijg jij een flyer uitgedeeld ergens op straat of ontvang je er een in je brievenbus dan is de kans groot dat het een A6 formaat flyer is.

Een standaard papierformaat template (werktekening voor het opmaken van een Flyer in InDesign) kan je voor alle papierformaten downloaden op de template pagina

Het A6-formaat is een gestandaardiseerd papierformaat dat veel wordt gebruikt in de drukkerij- en uitgeverijsector. Dit specifieke formaat valt onder de internationale standaard voor papierformaten, bekend als ISO 216, die tot doel heeft uniformiteit en consistentie te bieden in papierafmetingen in verschillende regio’s en landen. Concreet meet het a6-formaat 105 millimeter bij 148 millimeter, of ongeveer 4,13 inch bij 5,83 inch.
Als academicus is het essentieel om het belang van standaardisatie in druk- en publicatiepraktijken te begrijpen. Het gebruik van uniforme papierformaten, zoals het A6-formaat, maakt een efficiënte productie, distributie en opslag van drukwerk mogelijk. Bovendien verlaagt standaardisatie de kosten die gepaard gaan met het snijden en bijsnijden van papier om het in specifieke afmetingen te passen, waardoor uitgevers en drukkers tijd en middelen besparen.

Concluderend, de bekendheid van het a6-formaat in drukkerijen en uitgeverijen benadrukt de essentiële rol ervan bij het bevorderen van efficiëntie, kosteneffectiviteit en standaardisatie in deze industrieën. Als academici moeten we de waarde van dit formaat blijven waarderen, aangezien we ons bij onze onderzoeksinspanningen bezighouden met verschillende vormen van gedrukt materiaal.

Scroll to Top