B1 formaat

Waar kom je het B1 formaat tegen?

De grootte van het B1 formaat ligt tussen het formaat A0 en formaat A1 in. Het formaat B1 wordt veel gebruikt door retailers die een stoepbord gebruiken om mensen naar hun winkel te lokken. Naast drukke winkelstraten zie je het B1-formaat ook veel voorkomen in de grotere kliklijsten die in openbare gelegenheden hangen. Het B1 posterformaat is het populairste formaat uit de B-serie papierformaten.

B1 formaat afmeting
B1 formaat stoepbord

Posterformaat B1 is een van de meest gebruikte formaten voor wetenschappelijke en academische posters. Het meet 707 mm x 1000 mm of ongeveer 27,8 inch bij 39,4 inch, waardoor het groter is dan de standaard A4- en A3-formaten. B1-posters worden vaak getoond op conferenties, symposia en beurzen om onderzoeksresultaten te presenteren, data-analyse te presenteren of producten te promoten.

Bij het ontwerpen van een B1-poster is het van cruciaal belang om informatie op te splitsen in gemakkelijk leesbare secties, zoals een inleiding, methodologiesectie, resultatensectie en conclusie. De tekst moet beknopt en duidelijk zijn met passende kopjes om lezers door specifieke interessegebieden te leiden. Het gebruik van grafische elementen zoals grafieken, grafieken of afbeeldingen kan ook helpen om complexe ideeën op een boeiendere manier over te brengen.

Waar kan ik een template voor het B1-formaat downloaden? Bekijk de Adobe InDesign poster templates download pagina

Het B1 formaat in de verschillende rekeneenheden:

  • B1 formaat in Millimeters: 707 x 1000 mm
  • B1 formaat in Centimeters: 70,7 x 100 cm
  • B1 formaat in Meters: 0,707 x 1,0 m
  • B1 formaat in Inch: 27.8 x 39.4 Inch
B1 formaat afmeting
B1 formaat 707 x 1000 mm
Scroll naar boven